Menu Zamknij

Ratufa macroura – Wiewióra cejlońska

Uwaga, dzisiaj zaczniemy od tutorialu jak uzyskać wiewiórę cejlońską. Należy otworzyć zdjęcie zwykłej wiewiórki w programie graficznym. Następnie bawimy się trochę kolorami, przesuwamy jakieś paski i próbujemy różnych rzeczy aż się nam koleżanka spodoba. I na koniec zaznaczamy obszar samego ogona i go roziągaaaaaaaaaamy. I proszę, mamy wiewiórę cejlońską.

Ewentualnie możemy po prostu pojechać na Sri Lankę.

Chociaż ogon wiewióry ze zdjęcia może wydawać się wam naprawdę imponujący, tak naprawdę jest raczej równy długości tułowia i głowy. Dobre zdjęcie robi robotę, może nawet nie pomyślelibyście, że Ratufa macroura jest najmniejszą przedstawicielką swojego rodzaju. Miewa od 50 co „zaledwie” 90 centymetrów długości.

Metrowa wiewiórka, a je owoce, nasiona, owady, jaja i korę drzew. Aż strach pomyśleć, jakie miałaby rozmiary, gdyby karmić ją pełnowartościowymi pięcioma posiłkami dziennie.

Autor: Lahiru P. Fernando

Opublikowany wSsaki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *