Menu Zamknij

Deinacrida heteracantha

Określany jako „bóstwo brzydoty” w języku miejscowych, ten kuzyn koników polnych jest najcięższym owadem świata. Przeciętny osobnik waży więcej niż wróbel, jednak w przeciwieństwie do niego, nie umie latać. Ten nowozelandzki przystojniak tak bardzo robił masę, że nie jest w stanie nawet podskoczyć. Może więc jedynie tuptać sobie po lesie i liczyć, że żaden znudzony kot domowy nie postanowi go zeżreć.

Autor: Louise Murray

Opublikowany wOwady

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *